Oct 162010
 

Afgelopen woensdag was het grote eLaw@Leiden Debat over Geheime Rechtspraak, naar aanleiding van de NRC-opinie van Mommers en mijzelf, en het NJB opiniestuk in NJB – zie mijn vorige blogbericht. 

Peter Olsthoorn, de man achter leugens.nl en netkwesties.nl, doet verslag in VillaMedia. Een ding moet misschien verduidelijkt: wat mij betreft zou het publiceren van rechtspraak op internet niet exclusief door rechtspraak.nl of Google of anderen hoeven worden gedaan. Ik wilde niet veel meer zeggen dan dat, als rechtspraak.nl zo overtuigd is van de kwaliteit van z’n dienstverlening, er geen enkele reden is om anderen (zoals Google etc.) niet in staat te stellen dat ook te doen. Dus niet in plaats van maar daarnaast, en zonodig onder dezelfde anonimiseringsvoorwaarden als rechtspraak.nl hanteert.

Daarmee zou het kostenargument van Phillipaart (nl. dat het publiceren van meer dan 2 procent van alle rechtspraak te duur zou zijn) geen rol meer hoeven te spelen. Lijkt mij.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.