Apr 292006
 

De Art. 29 Working Party is een werkgroep waarin de verschillende nationale privacytoezichthouders met elkaar praten over privacywetgeving. De groep publiceert met enige regelmaat opinies en andere teksten over actuele onderwerpen, die soms wel voorbij gaan aan de maatschapelijke en economische werkelijkheid. De afgelopen week werd op de website van de groep een korte opinie over de richtlijn bewaarplicht verkeersgegevens beschikbaar gesteld.


De groep stelt vast dat de richtlijn ‘ some adequate and specific safeguards’ mist en doet de aanbeveling dat de bepalingen van de richtlijn op een geharmoniseerde wijze worden geinterpreteerd en geimplementeerd (‘are interpreted and implemented in a harmonised way’). In de opinie worden dan anderhalve handvol bekende beginselen gegeven waar de lidstaten bij de implementatie rekening zouden moeten houden.

Het is natuurlijk allemaal niet onterecht, maar voegt ook weinig toe. Je kan over nagenoeg alle Europese harmonisatierichtlijnen wel zeggen dat een geharmoniseerde implementatie en interpretatie wenselijk is. En die beginselen die de groep presenteert waren ook wel bekend. Maakt op mij dus de indruk van een nogal betekenisloze nabrander.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.