Oct 172007
 

Voor het artikel dat ik met Paul de Hert schreef over het passagiersgegevensarrest (EHvJ 30 mei 2006) bleek ook in Belgie belangstelling te zijn. Een licht gewijzigde versie, vertaald naar het Frans, is deze maand gepubliceerd in het welbekende Revue europeenne de droit de la consommation, ook wel bekend als het European Consumer Law Journal. 

Oct 142007
 

Onlangs kreeg ik van het College bescherming persoonsgegegevens de zelf-evaluatie die het op enig moment (wanneer precies is niet helemaal duidelijk, zal begin 2004 zijn geweest) heeft gedaan. Ik had daarvoor ergens in eind juli 2007 een wob-verzoekje ingediend – ik was nieuwsgierig geworden toen bleek dat juist deze tekst niet uit openbare bronnen kon worden verkregen, niet op cbpweb.nl en evenmin op de website van het Ministerie van Justitie.


Continue reading »

Oct 082007
 

ECP.NL vroeg mij niet zo heel lang geleden vandaag een korte presentatie te geven over Mobile Open Mobile Internet2. De bijeenkomst werd op het laatste moment geannuleerd – een van de andere sprekers viel uit of er waren vooralsnog teveel afmeldingen, whatever. De presentatie die ik dit weekend heb voorbereid gaat over interoperabiliteit en de zgn. Walled Gardens. Ik veronderstel dat ik op enig moment nog wel eens het bijbehorende verhaal vertel.